Vliegtickets

Handige tips voor als u gaat boeken

Wanneer u op vakantie wilt gaan, is vliegen vaak de meest snelle en makkelijkste optie. Door reisaanbiedingen op het internet te vergelijken, kunt u namelijk snel aan de beste en/of goedkoopste vliegreis komen.


Tips bij het boeken

Vergelijk vele aanbieders bij het boeken van een vliegticket. Zij kunnen zeer variëren in hun ticketprijzen. Het is ook verstandig om vliegtickets in een vroeg stadium te boeken. Wanneer namelijk een vlucht wordt ingepland, willen de maatschappijen zo snel mogelijk alle stoelen van het vliegtuig vol krijgen. Vandaar dat zij dus vaak in het begin vliegtickets goedkoop aanbieden. Naarmate de vlucht voller raakt, stijgt de prijs weer.

Bij last-minute tickets gaat het juist andersom. Deze tickets kunnen tegen een lager tarief aangeboden worden, omdat vlak voor de vertrekdatum het vliegtuig nog niet vol zit en de luchtmaatschappijen de vlucht toch graag vol wil hebben.

Wanneer u een vliegreis wilt gaan plannen, is het verstandiger om de vertrekdatum doordeweeks te hebben. In het weekend plannen mensen vaker een reis en worden de tickets al gauw duurder in het weekend. Ook zou u er rekening mee moeten houden om buiten de schoolvakanties om te boeken. In het hoogseizoen zijn de tickets veel duurder dan in het laagseizoen.

Als u flexibel bent met de vertrektijden, dan kunt u waarschijnlijk die tickets voor een lager tarief bemachtigen. Dit gaat dan om reizen die midden in de nacht of vroeg in de ochtend plaats vinden


Vluchten vanuit Nederland

Nederland heeft verschillende luchthavens van waar u uw vliegreis kunt plannen. Schiphol is de grootste en is gelegen bij de hoofdstad Amsterdam. Vanaf hier vliegt u met vliegmaatschappijen zoals de KLM, Air France, Lufthansa en Transavia.

Er zijn ook een aantal kleinere vliegvelden in Nederland. Zo bevinden er zich ook in Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Groningen luchthavens. Vanaf hier vliegen vooral de low budgetmaatschappijen, ook wel low cost airlines genoemd.

Deze maatschappijen kunnen relatief goedkopere tickets aanbieden, omdat zij de overheadkosten van een vlucht laag kunnen houden. Dit zijn de kosten die de maatschappijen normaal aan maaltijden en onboard entertainment kwijt zijn. Deze worden nu niet meer standaard erbij in begrepen, maar tegen extra betaling aangeboden. Voorbeelden van budget-luchtvaartmaatschappijen zijn: Ryanair, easyJet en Vueling.