Duitsland

Een veelzijdig buurland

Een vakantie in Duitsland wint almaar aan populariteit, en dat is niet verwonderlijk. Duitsland heeft namelijk erg veel te bieden. Het is een land met een rijke cultuur, die zich onder andere uit in prachtige steden als Aken, Berlijn, Dresden en Düsseldorf. Buiten de steden is het zowel in de zomer als in de winter goed toeven. Duitsland is een heerlijk wintersportland, en in de zomer kun je er fijn kamperen en wandelen. En wat het ook zo aantrekkelijk maakt: Duitsland is lekker dichtbij!


 

Weer en klimaat

Het weer en klimaat van Duitsland lijkt veel op dat van Nederland. In de hoger gelegen gebieden valt in de winter meer sneeuw, wat natuurlijk erg prettig is voor wintersport. In de zomer zijn de temperaturen vergelijkbaar met die van Nederland. In de hoger gelegen gebieden koelt het 's avonds wat sneller af.


Taal

In Duitsland wordt natuurlijk Duits gesproken. Het Duits kent verschillende dialecten, die het verstaan soms wat lastig maken. De meeste Duitsers verstaan ook wel een beetje Nederlands. Dat geldt ook voor het Engels.


Geld en Pinnen

Duitsland maakt deel uit van de Eurozone, wart betekent dat je er met de euro kunt betalen. Pinautomaten zijn nagenoeg overal te vinden.