Andorra

Mini-staatje in de Pyreneeën

Vorstendom Andorra is een klein landje in de Pyreneeën, dat wordt ingesloten door de buurlanden Frankrijk en Spanje. Er wonen slechts zo'n 80.000 mensen. Het land moet het vooral hebben van het toerisme. Toeristen worden vooral aangetrokken vanwege de mogelijkheid belastingvrij te shoppen. Het is dan ook geen duur land.


 

Weer en klimaat

Het weer en klimaat van Andorra is vergelijkbaar met dat van Zuid-Frankrijk en het noorden van Spanje. Vanwege de hoge ligging is het er vaak wat koeler.


Taal

De officiële taal van het land is Catalaans, maar de meerderheid van de bevolking spreekt Spaans.


Geld en pinnen

Hoewel Andorra geen lid is van de Europese Unie, is de gangbare munt in het land wel de Euro. Andorra heeft nl. geen eigen valuta. Pinnen is geen enkel probleem.


Verkeer en vervoer

Andorra heeft geen vliegveld. Ook zijn er geen treinstations. Het land is alleen per auto, bus, fiets of te voet bereikbaar. Andorra is erg populair bij toeristen. Dat maakt het vinden van een parkeerplaats niet altijd even gemakkelijk.


Douane

Andorra maakt niet deel uit van de Schengenzone. Er is dus geen sprake van vrij verkeer van mensen en goederen. Als je het land in of uit wilt, moet je dus langs de douane.