België

Gezelligheid, rust en ruimte bij onze zuiderburen

België is een populaire bestemming om er éven tussenuit te zijn. Steden als Antwerpen, Brugge en Brussel lenen zicht uitstekend voor een stedentrip. Voor wie wat langer weg wil, rust zoekt of zicht juist lekker in het zweet wil jagen, zijn de Belgische Ardennen een ideale bestemming.


 

Talen

In het algemeen kun je stellen dat in het noorden van België Nederlands (Vlaams) wordt gesproken, en in het zuiden Frans (Waals of Wallon). Zowel het Vlaams als het Wallon kent echter tal van variaties en dialecten, die vaak regio- of stadsgebonden zijn en die onderling flink van elkaar kunnen verschillen. In het uiterste westen van België gebruikt een aanzienlijk deel van de bevolking het Duits als voertaal.


Pinnen

Met je Nederlandse pas kun je over het algemeen gewoon pinnen bij bankautomaten en in winkels en supermarkten. Onze Vlaamse zuiderburen spreken overigens niet van pinnen maar van bankcontact.


Legitimatieplicht

Net als in Nederland moet ook in België iedereen boven de 12 jaar zicht kunnen legitimeren. Voor Nederlanders kan dit met een paspoort of identiteitskaart. Let op: Het Nederlandse rijbewijs wordt in België niet gezien als geldige legitimatie.