Finland

Het land van de duizend meren

Finland ligt in het uiterste noorden van Europa, aan de Botnische Golf en tussen Zweden en Rusland. Finland is een groot land maar telt slechts zo'n 5 miljoen inwoners, waarvan de meesten in het zuiden van het land en rond de hoofdstad Helsinki wonen. Het is een zeer modern land, maar tegelijkertijd lijkt het in veel dorpjes alsof de tijd daar heeft stilgestaan. Finland is een ideale vakantiebestemming voor eenieder die echte rust zoekt.


 

Weer en klimaat

De winters in Noorwegen zijn doorgaans koud. Gedurende de hele winter vriest het nagenoeg elke dag. De zomers zijn echter verrassend aangenaam. Temperaturen boven de 30°C zijn geen uitzondering. In het uiterste noorden van het land gaat de zon in de zomer gedurende 74 dagen niet onder. In de winter blijft het 51 dagen lang alleen maar nacht.


Taal

Finland kent twee officiële talen: het Fins en het Zweeds. In het uiterste noorden wordt ook  Samisch gesproken. Met name jonge Finnen spreken een ook goed Engels.


Geld en Pinnen

Finland maakt, in tegenstelling tot de andere Scandinavische landen, wél deel uit van de Eurozone. Je kunt dus met de Euro betalen in Finland. In de steden zijn overal pinautomaten te vinden.