Frankrijk

Het ultieme vakantieland

Frankrijk is verreweg het populairste vakantieland in Europa. Jaarlijks bezoeken tot zo'n 90 miljoen toeristen het land. Frankrijk heeft zijn bezoekers dan ook veel te bieden: van rustieke dorpjes tot drukke stranden, van Eurodisney tot het Louvre in Parijs. Dat ook het weer in met name het zuiden een stuk aangenamer is dan in ons land, beweegt ook veel Nederlanders om hun vakantie in Frankrijk door te brengen.


 

Weer en klimaat

Frankrijk kent grote verschillen in weer en klimaat. In het noorden van het land verschilt het weer niet zo gek veel als dat van bij ons; in het zuiden in het klimaat mediterraan: hete zomers en zachte winters. In het binnenland (Elzas, Lotharingen, in de bergen) zijn de winters vaak streng en de zomers heet.


Taal

De officiële taal van het land is het Frans. Dat wordt in een aantal verschillende dialecten gesproken. Met uitzondering van de echt toeristische gebieden kun je met Engels in Frankrijk niet zoveel: de meeste Fransen beheersen het Engels maar matig. Je doet er dus goed aan in ieder geval wat basis-Frans te leren.


Geld en pinnen

In Frankrijk betaal je met de Euro. Pinnen is geen enkel probleem. Met name in de steden zijn overal pinautomaten te vinden en ook bij veel winkels en supermarkten kun je met pin betalen.