Griekenland

Bakermat van de Europese beschaving

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa en bestaat uit een schiereiland en vele kleine en grotere eilanden. Griekenland heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Het is een heerlijk vakantieland. Naast vaak voortreffelijk weer, de prachtige stranden en het heerlijke eten is er ook veel te bekijken, zoals de prachtige natuur van het land of de vele archeologische resten uit de Griekse Oudheid.


 

Weer en klimaat

Griekenland kent een mediterraan klimaat, met zachte, wat natte winters. De temperatuur in de winter ligt doorgaans tussen de 10-15°C. De zomers zijn er heet en droog. De temperatuur loopt regelmatig op tot ruim boven de 30°C.


Taal

In Griekenland wordt Grieks gesproken. Het alfabet verschilt wat van het Latijnse alfabet, dat in de meeste andere Europese landen wordt gebruikt. In de toeristische gebieden spreekt met vaak ook wel een woordje Engels of Duits.


Geld en Pinnen

Griekenland maakt deel uit van de Eurozone. Je kunt er dus met de euro betalen. In de grotere steden en toeristische gebieden zijn voldoende pinautomaten te vinden. Let op: In winkels kun je niet met je pinpas betalen!