Italië

Voor elk wat wils

Het in het zuiden van Europa gelegen Italië is een zeer geliefd vakantieland. Italië heeft de vakantieganger dan ook veel te bieden: Heerlijk weer, een uitstekende keuken, prachtige kusten en een enorm cultureel erfgoed. Italie kent daarnaast prachtige landschappen en de flora van Italië is één van de rijkste van Europa, dus ook voor de natuurliefhebber is Italië een uitstekende vakantiebestemming.


 

Weer en klimaat

Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het weer in Italië over het algemeen zeer aangenaam is. De zomers zijn warm en de winters zacht. In Noord-Italië is het, met name in de winter, minder warm dan in het zuiden. Het warmst en droogst is het op Sicilië.


Taal

De voertaal is het Italiaans - dat in verschillend dialecten gesproken wordt. In het noorden van Italië spreekt met ook Duits. Jonge mensen spreken over het algemeen ook Engels.


Geld en pinnen

Italie maakt deel uit van de eurozone, dus je betaalt er met de euro. In de grotere steden vind je overal pinautomaten ('Bancomats'). In de minder bevolkte gebieden zijn ze een stuk schaarser. Ook kun je, ook in de steden, lang niet overal met pin betalen. Je doet er dus goed aan ook altijd wat contant geld bij je te hebben.