Kazachstan

Bergen, steppes en een blauwe lucht

Kazachstan vormt letterlijk het grensgebied tussen Europa en Azië: het deel van het land dat links van de rivier de Oeral ligt wordt tot Europa gerekend, het deel rechts van de rivier tot Azië. Kazachstan is een voormalige Sovjetrepubliek. Het is een enorm land, maar telt slechts zo'n 15 miljoen inwoners. Kazachstan kent uitgestrekte steppes, indrukwekkende bergstreken en canyons. Hoewel op het platteland de tijd lijkt stil te staan, ogen grote steden als Astana en Alma-Ata verrassend modern.


 

Weer en klimaat

Kazachstan kent een landklimaat met warme zomers en koude winters. In de wintermaanden liggen de temperaturen flink onder het vriespunt (ca. -15°C), in de zomermaanden is het er ca. 18-25°C.


Taal

De officiële taal van het land is het Kazachs, al wordt er in Kazachstan vooral Russisch gesproken. Jonge mensen spreken soms ook Engels.


Geld en Pinnen

De munteenheid van het land is de Tenge. Er zijn munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 Tenge en bankbiljetten van 1, 3, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 en 10.000 Tenge. Pinautomaten zijn er nauwelijks te vinden. Ook creditcards zijn niet erg ingeburgerd. Je kunt het best Euro's of US Dollars meenemen en deze inwisselen bij één van de vele geldwisselkantoortjes.


Visum

Om Kazachstan te bezoeken dien je te beschikken over een geldig paspoort en een visum. Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Kazachstan in Den Haag.