Musea in Amsterdam

Overzicht van musea in Amsterdam

Bezoek je Amsterdam, bezoek dan ook eens een museum. Amsterdam kent er vele. Hieronder vind je een overzicht van musea in Amsterdam. Klik op de link voor een uitgebreidere beschrijving, een kaart, adres- en contactinformatie.

Musea

Allard Pierson Museum
Het Allard Pierson Museum is het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam.

Anne Frank Museum
In het Anne Frank Museum vind je het Achterhuis, waar de familie Frank gedurende de Tweede Wereldoolog ondergedoken zat.

Bijbels Museum
In het Bijbels Museum vind je een collectie van religieuze voorwerpen uit de joodse en christelijke traditie.

Diamant Museum
Het Diamant Museum geeft de bezoeker inzicht in het proces van winnen, slijpen en verwerken van diamanten.

Foam
Foam staat voor Fotografiemuseum Amsterdam. Tentoonstellingen van werk van bekende en onbekende fotografen; exposities; workshops.

Hermitage Amsterdam
Het Hermitage Amsterdam is een dependance van het wereldberoemde Hermitage-museum in Sint-Petersburg.

Hortus Botanicus Amsterdam
De Hortus Botanicus Amsterdam is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. De Hortus ligt in de Plantagebuurt en is een oase van rust in het drukke Amsterdamse centrum.

Joods Historisch Museum
Het Joods Historisch Museum in Amsterdam geeft inzicht in de Joodse cultuur, religie en geschiedenis.

NEMO
Nemo is een museum in het teken van de technologie. Het is vooral een 'doe'-museum: als bezoeker kun je actief deelnemen aan workshops, experimenten en onderzoek.

Rembrandthuis
Het Rembrandthuis is het huis waar de schilder Rembrandt tussen 1639 en 1658 woonde en werkte. Hij schilderde er onder andere de Nachtwacht.

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum biedt vooral een overzicht van de Nederlandse geschiedenis, met speciale aandacht voor de Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw.

Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum is het nationaal maritiem museum van Nederland. Naast het museum ligt een replica van het VOC-schip 'De Amsterdam'.

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum voor klassiek moderne en hedendaagse kunst, met werk van onder anderen Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum bezit meer dan 200 schilderijen van Vincent van Gogh. Daarnaast ook werk van tijdgenoten als Paul Gauguin en Claude Monet.