Musea in Nederland

Bezoek eens een museum!

Leer de rijke geschiedenis van je land kennen door eens een museum te bezoeken. Nederland heeft er vele en over alle mogelijk onderwerpen. Hieronder een overzicht.

Amsterdam

Anne Frank Museum
In het Anne Frank Museum  vind je het Achterhuis, waar de familie Frank gedurende de Tweede Wereldoolog ondergedoken zat.

Hermitage Amsterdam
Het Hermitage Amsterdam is een dependance van het wereldberoemde Hermitage-museum in Sint-Petersburg.

NEMO
Nemo is een museum in het teken van de technologie. Het is vooral een 'doe'-museum: als bezoeker kun je actief deelnemen aan workshops, experimenten en onderzoek.

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum biedt vooral een overzicht van de Nederlandse geschiedenis, met speciale aandacht voor de Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw.

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum voor klassiek moderne en hedendaagse kunst, met werk van onder anderen Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum bezit meer dan 200 schilderijen van Vincent van Gogh. Daarnaast ook werk van tijdgenoten als Paul Gauguin en Claude Monet.

Zie ook: Musea in Amsterdam

Rotterdam

Kunsthal Rotterdam
De Kunsthal is een expositieruimte zonder eigen collectie. In plaats daarvan organiseert de Kunsthal wisselende tentoonstellingen op het gebied van kunst en cultuur.

Maritiem Museum Rotterdam
Het Maritiem Museum Rotterdam is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland. De collectie bestaat onder meer uit scheepsmodellen, schilderijen, navigatie-instrumenten, handschriften en kaarten.

Museum Boijmans Van Beuningen
Het Museum Boijmans Van Beuningen bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen, met onder andere topstukken van Jeroen Bosch, Rembrandt, Piet Mondriaan en Salvador Dalí.

Nederlands Architectuurinstituut (NAi)
Het Nederlands Architectuurinstituut is een museum en archief op het gebied van architectuur en stedenbouw.

Zie ook: Musea in Rotterdam