Oostenrijk

Republiek Oostenrijk (Republik Österreich)

Oostenrijk ligt midden in Europa en wordt omringt door landen als Duitsland, Tsjechië, Hongarije en Italië. Het land is te verdelen in twee typen landschappen: in het westen vind je het hooggebergte van de Alpen, met als hoogste punt de Großglockner (3797 m). In het oosten bestaat het landschap voornamelijk uit glooiende heuvels en grote vlaktes. Hier stroomt de Donau en ligt ook de hoofdstad Wenen. Oostenrijk is geliefd om de prachtige natuur en haar rijke flora en fauna, als wintersport-bestemming en om de cultuur in steden als Wenen en Salzburg.


 

Algemene informatie

Oppervlakte
83.879 km²

Inwoners
8.460.390 (2012)

Officiële taal
Duits (in sommige delen ook: Kroatisch, Hongaars, Sloveens)

Hoofdstad
Wenen (Wien)


Weer en Klimaat

Oostenrijk kent een gematigd landklimaat met warme zomers (25°C) en koude winters (-10°C). In de hooggelegen gebieden het natuurlijk kouder. Ten zuiden van de Alpen is het weer aanmerkelijk warmer en droger dan ten noorden.


Geld en pinnen

Oostenrijk maakt deel uit van de Eurozone. Je betaalt er dus met de euro. Pinautomaten zijn  doorgaans gemakkelijk te vinden. Er zijn echter ook nog steeds veel winkels, dorpjes, pistes en horeca waar je alleen met contact geld terecht kunt.