Rusland

Russische Federatie (Rossijskaja Federatsija)

Met een oppervlakte van ruim 17 miljoen km² is Rusland veruit het grootste land van de wereld. Rusland is zowel een Europees als Aziatisch land. Hoewel het Aziatische deel qua oppervlakte groter is, wordt Rusland toch vooral als Europees land gezien. Dit omdat de belangrijkste steden en machtscentra in het Europees deel liggen en hier ook het grootste deel van de bevolking woont. Populaire bestemmingen zijn de steden Moskou - met onder andere het Rode Plein, het Kremlin, de Sint-Basiliuskathedraal en het Novodevitsji-klooster - en Sint Petersburg, waar je het wereldberoemde Hermitage kunt bezoeken of een voorstelling kunt bijwonen in het beroemde Mariinskitheater.


 

Algemene informatie

Oppervlakte
17.098.242 km²

Inwoners
142.517.670 (2012)

Officiële taal
Russisch

Hoofdstad
Moskou


Weer en klimaat

Rusland kent verschillende klimaatzones. In het noorden zijn de winters lang en koud. Het koudst is het in Siberië, waar temperaturen van -50°C niet ongewoon zijn. In het zuiden, aan de kusten van de Kaspische en Zwarte Zee, is het klimaat subtropisch. Vanwege het landklimaat is het in grote delen van Rusland in de zomer erg warm.


Geld en pinnen

De valuta van Rusland is de Roebel (RUB). 1 roebel = 100 kopeken. Er zijn munten van 1, 5, 10 en 50 kopeken en 1, 2 en 5 roebel. Bankbiljetten zijn er van 10, 50, 100, 500, 1000 en 5000 roebel. Pinnen is in Rusland geen probleem. In de grotere steden zijn voldoende pinautomaten. Op het platteland zijn ze echter een stuk schaarser.

Zie ook: Actuele wisselkoers Euro - Roebel.