Visum Turkije

Visum verplicht

Voor een bezoek aan Turkije is een visum verplicht.


Waar aanvragen?

Vanaf april 2014 kan een visum voor Turkije alleen nog electronisch, als e-Visum, aangevraagd  worden. Het is dus niet meer mogelijk om bij aankomst in Turkije visa te verkrijgen.

Het e-Visum is aan te vragen via de officiële site van de Turkse overheid op https://www.evisa.gov.tr/en/. Deze website is Engelstalig en betalen kan helaas alleen met creditcard. U ontvangt het visum binnen 24 uur via uw e-mail.


Visum betalen met iDeal

Via de Nederlandstalige website e-visums.nl is het ook mogelijk een visum naar Turkije met iDeal te bealen. Via de gebruiksviendelijke website kunt u uw visum snel en eenvoudig binnen 5 minuten aanvragen. Na enkele uren krijgt u uw visum per e-mail toegestuurd. De kosten bedragen € 24,95 per persoon.


Duur en geldigheid

Het visum is zes maanden geldig. Met het visum mag u maximaal 90 dagen in het land blijven.


Vereisten paspoort of identiteitskaart

Iedereen die naar Turkije wil reizen moet beschikken over een gelding paspoort of identiteitskaart. Deze moet bovendien minimaal 3 maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.


Kinderen

Kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet langer bij hun ouders in het paspoort. Elk kind moet beschikken over een eigen paspoort of identiteitskaart én een eigen visum.


Verplichte vaccinaties

Voor bezoek aan Turkije zijn vaccinaties niet verplicht.


Aanbevolen vaccinaties

Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A worden wel aanbevolen. Neem ruim voor u naar Turkije gaat contact op met de GGD of huisarts om te informeren of en welke vaccinaties aanbevolen danwel verplicht zijn.