Wisselkoers Euro - Britse Pond

Actuele wisselkoers van de Euro en de Britse Pond

Met de onderstaande Currency Converter kun je snel en gemakkelijk de actuele wisselkoers berekenen tussen de Euro (EUR of ) en de Pound Sterling (GBP of £).


Over de Britse Pond

De Britse pond is de officiële munteenheid van het Verenigd Koninkrijk. De pond staat ook bekend onder de naam 'Pound Sterling'.

De naam 'pond' komt oorspronkelijk van een gewichtseenheid, de Troy Pound, waarmee waardevolle metalen als goud en zilver gewogen werden. Sterling is de naam van een legering met een hoog gehalte zilver (92,5%).

Het symbool voor de pond is het £-teken. De L die je in het teken kunt herkennen, komt van het Latijnse woord Libra, dat 'Pond' betekent.

De internationale valutacode van de Britse Pond is GBP.

1 British Pound = 100 Pence (enkelvoud: Penny). Er zijn munten in omloop van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 pence en van £1 en £2. Het papiergeld bestaat uit bankbiljetten van £5, £10, £20 en £50.

Disclaimer

Vakantie-info.org kan u niet garanderen dat de wisselkoersen die bovenstaande omrekenmachine gebruikt, nauwkeurig zijn. Koersen worden alleen ter informatie aangeboden en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Deze Currency Converter wordt aangeboden door fx-rate.net. Vakantie-info.org heeft geen invloed op de werking van deze converter of de gebruikte gegevens en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade als gevolg van het gebruik van deze Currency Converter.