Wisselkoers Euro - Chinese Yuan

Actuele wisselkoers van de Euro en de Renminbi

Met de onderstaande Currency Converter kun je snel en gemakkelijk de actuele wisselkoers berekenen tussen de Euro (EUR) en de Renminbi of Chinese Yuan (CNY of ¥).

Over de Renminbi

De Renminbi is de officiele munt van de Volksrepubliek China. Er zijn echter nogal wat verschillende namen in omloop mbt. het Chinese betaalverkeer:

  • Renminbi
    Officieel heet de Chinese munt de Renminbi, wat 'geld van het volk' betekent;
  • Yuan
    De munteenheid van de Renminbi heet Yuan. 'Yuan' betekent 'rond voorwerp' of 'ronde munt';
  • Kuai
    De Yuan wordt in spreektaal vaak Kuai genoemd. 'Kuai' betekent 'klompje' (van een klompje zilver);

We hebben het dus in alle drie gevallen over dezelfde munt.

Het symbool voor de Chinese Yuan is ¥. 1 Yuan = 10 jiao (of 'mao') = 100 fen. Er zijn munten van 5 fen, van 1, 2, en 5 jiao, en van 1 yuan. Het papiergeld bestaat uit biljetten van 1, 2 en 5 jiao en van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 yuan.

Let op:
In Hong Kong betaal je niet met de Yuan, maar met de Hong Kong Dollar!

Disclaimer

Vakantie-info.org kan u niet garanderen dat de wisselkoersen die bovenstaande omrekenmachine gebruikt, nauwkeurig zijn. Koersen worden alleen ter informatie aangeboden en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Deze Currency Converter wordt aangeboden door fx-rate.net. Vakantie-info.org heeft geen invloed op de werking van deze converter of de gebruikte gegevens en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade als gevolg van het gebruik van deze Currency Converter.