Wisselkoers Euro - Forint

Actuele wisselkoers van de Euro en de Hongaarse Forint

Met de onderstaande Currency Converter kun je snel en gemakkelijk de actuele wisselkoers berekenen tussen de Euro (EUR) en de Hongaarse Forint (HUF of Ft).


Over de Hongaarse Forint

De Forint is de officiële munt van Hongarije. De naam 'Forint' komt van 'Fiorino', de munt van de Italiaanse stad Virenze (Florence). De gouden munten van deze stad, de fiorino d'oro, waren lange tijd zeer gewild in heel Europa. Ook de Nederlandse Florijn en de afkortingen voor de gulden (ƒ of fl.) zijn te herleiden tot deze Florentijnse munt.

De internationale code voor de Hongaarse Forint is HUF. De munt wordt afgekort als Ft.

Er zijn munten van 5, 10, 20, 50, 100 en 200 forint en bankbiljetten van 500, 1000, 2000, 5000, 10.000 en 20.000 forint.


Hongarije en de Euro

Hongarije treedt in de toekomst waarschijnlijk toe tot de Eurozone. Een invoerdatum is echter nog niet vastgesteld.

Disclaimer

Vakantie-info.org kan u niet garanderen dat de wisselkoersen die bovenstaande omrekenmachine gebruikt, nauwkeurig zijn. Koersen worden alleen ter informatie aangeboden en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Deze Currency Converter wordt aangeboden door fx-rate.net. Vakantie-info.org heeft geen invloed op de werking van deze converter of de gebruikte gegevens en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade als gevolg van het gebruik van deze Currency Converter.