Wisselkoers Euro - Kroatische Kuna

Actuele wisselkoers van de Euro en de Kroatische Kuna

Met de onderstaande Currency Converter kun je snel en gemakkelijk de actuele wisselkoers berekenen tussen de Euro (EUR) en de Kroatische Kuna (HRK).


Over de Kroatische Kuna

De Kroatische Kuna is de officiële munteenheid van Kroatië. Het woord 'Kuna' betekent in het Kroatisch 'Marter'. In de Middeleeuwen werden in Kroatië nl. martervellen gebruikt als betaalmiddel. De munt wordt vaak afgekort als 'kn'. De internationale valutacode van de Kroatische Kuna is HRK.

1 kuna is 100 lipa. Er zijn munten in omloop van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 lipa en 1, 2 en 5 kuna. Het papiergeld bestaat uit biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 kuna.

De kuna is de opvolger van de Kroatische dinar, die vanaf de onafhankelijkheid in 1991 tot de invoering van de kuna in 1994 in omloop was.

Disclaimer

Vakantie-info.org kan u niet garanderen dat de wisselkoersen die bovenstaande omrekenmachine gebruikt, nauwkeurig zijn. Koersen worden alleen ter informatie aangeboden en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Deze Currency Converter wordt aangeboden door fx-rate.net. Vakantie-info.org heeft geen invloed op de werking van deze converter of de gebruikte gegevens en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade als gevolg van het gebruik van deze Currency Converter.