Visum Egypte

Visum verplicht

Voor een bezoek aan Egypte is een visum verplicht.


Visum aanvragen

Als toerist kun je je visum niet meer niet meer bij aankomst in Egypte regelen. Je kunt je visum vanaf november 2014 alleen nog als e-visum online kopen.

Dat aanvragen kan onder andere bij e-visums.nl. Via de gebruiksvriendelijke website heb je je visum snel en eenvoudig geregeld. Betalen kan gewoon met Ideal. De kosten bedragen dan € 59,95 per persoon. 


Duur en geldigheid

Het visum is een maand geldig. Blijf je langer, dan dien je een verlenging aan te vragen.


Vereisten paspoort

Iedereen die naar Egypte wil reizen moet beschikken over een gelding paspoort. Het paspoort moet bovendien minimaal 6 maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland. Een identiteitskaart is niet geldig in Egypte.


Kinderen

Kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet langer bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven worden. Ze dienen te beschikken over een eigen paspoort, en hebben elk een apart visum nodig.


Verplichte vaccinaties

Voor bezoek aan Egypte zijn vaccinaties niet verplicht, behalve wanneer je een gebied waar gele koorts heerst hebt bezocht. In dat geval is een vaccinatie wel verplicht.


Aanbevolen vaccinaties

Vaccinaties tegen DTP, cholera, tyfus en malaria worden wel aanbevolen. Neem ruim voor je naar Egypte gaat in ieder geval contact op met de GGD of je huisarts om te informeren of en welke vaccinaties aanbevolen en/of verplicht zijn.