Portugal

Portugese Republiek (República Portuguesa)

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa, op het Iberisch Schiereiland en aan de Atlantische Oceaan. Het land kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot ver in de prehistorie. Deze geschiedenis is terug te vinden op tal van archeologische plaatsen, waaronder Romeinse tempels en Moorse verdedigingswerken. Portugal is geliefd als bestemming voor een strandvakantie, bij overwinteraars en liefhebbers van cultuur en natuur. Bezienswaardig zijn: de hoofdstad Lissabon, met z'n nauwe straatjes en wereldberoemde gele trams; De havenstad Porto, naamgever van het land en beroemd om de port-wijnen; De Algarve, een zonnige streek in het zuiden met prachtige kusten en schilderachtige dorpjes en steden; De stad Sintra, met onder andere een Moors kasteel.


 

Algemene informatie

Oppervlakte
92.212 km²

Inwoners
10.581.949 (2012)

Officiële taal
Portugees

Hoofdstad
Lissabon (Lisboa)


Weer en klimaat

Portugal kent een mediteraan klimaat met warme, droge zomers en zachte, natte winters. Portugal is één van de warmste en zonnigste landen van Europa. Gemiddeld varieert de temperatuur van 12°C  in het noorden tot 18°C in het zuiden (Algarve). In de zomer kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40°C.


Geld en pinnen

Portugal maakt deel uit van de Eurozone. Je betaalt er dus met de euro. Pinautomaten zijn met name in de wat grotere plaatsen gemakkelijk te vinden.